Surnuaed

VNV Nation, Forgotten Sunrise, STandART Tapperis

by on apr.21, 2011, under Kontserdiarvustused

VNV flaiku16. aprill oli see õhtu, kus sai üle pika aja end välja veetud ja pittu mindud. Kohale tõmbas mind peamiselt vana hea Forgotten Sunrise, mille esinemist pole oma silmaga kuulda saanud juba üle aasta.

Kohapeal sai rüübatud piisavalt kesvamärjukest, mille tulemusena siginevad tihti igasugused põnevad ideed, nii ka seekord: otsustasime, et tõmbaks Surnuaed.ee tagasi püsti tema vanas nišis – hakkaks kribama ürituste ja plaatide arvustusi, teeks intekaid. Samuti on lähiringkonnas paar kibelevat fotograafi, kes hirmsasti oma loomingut tahaks maailmale näidata. Ja nii siis saigi…

Üritus ise toimus Tapperis nagu tänapäeval ikka kombeks ja rahvast paistis jaguma, seda isegi hoolimata kallist piletihinnast ja eestlaste tavapärasest kombest pigem kodus diislit rüübata kui bände kuulata.

STandART

Esimesena kupatati lavale lätlaste alternatiivelektro kollektiiv STandART, kes vähemalt saundi järgi paistis armastama analoogsüntesaatoreid ja vihkama kesksagedusi. Helipilt tundus kontserdi algusest peale kuidagi õhuke ega haaranud kunagi päriselt kaasa. Samuti tundusid paljud kasutatud käigud ja meloodiad pigem kaootilised kui voolavad.

Täiesti võimalik, et nimetatud bänd on n-ö acquired taste nagu ka näiteks Forgotten Sunrise, mis esmakuulamisel tundub väga harjumatu, aga kasvab väga kiirelt külge.

Forgotten Sunrise

Järgmisena lavale astunud Forgotten Sunrise oli aga hoopiski teine tera. Kuigi saundi poolest võiks eelneva esinejaga palju ühiseid jooni leida, tundus FS’i oma tunduvalt lihvitum: vähem juhuslikuna tunduvaid sündiridasid, konkreetsem saund ja elav esitus.

Seda bändi on vast kõik siinsed lugejad kuulnud ja pole mõtet detailidesse laskuda. Ainsaks etteheiteks on aga, et FS’i näeb enamasti esinemas ainult soojendusbändina. Sellise staažiga ja väga andekat esinejat tahaks oma elu jooksul ära näha ka suurel laval, lasershow ja pika kavaga. Teada on, et ideid neil jagub ja pettuma ei peaks.

VNV Nation

Peab tõdema, et ma tõesti ei teadnud, mida sellelt bändilt oodata. Varemalt olin tutvunud vaid mõne klipiga selle bändi maispeissist. Kuidagi on see bänd alati minu huviradarist väljapoole jäänud.

Kui bänd lavale astus, siis esimese avastusena tõdesin, et laulja nägi hoopis teistsugune välja kui ma ette olin kujutanud. Nagu ta ise ka mainis “…or you are thinking wtf is this bald fat guy doing on the stage”. Peale esimest lugu oli selge, et tegemist on väga karismaatilise bändiliidriga, kes suutis rahva ruttu üles kütta.

Paistis küll, et ma polnud ainuke kontserdikülastaja, kes nimetatud bändi loominguga kursis ei olnud, sest kui paluti kaasa laulda, jäädi üsnagi vaikseks. Võimalik, et õlle hind oli Tapperis nii kõrge, et laulurahva laulumootor piisavalt õlitatud polnud.

Igatahes andis VNV Nation ülihea kontserdi, mis vääris iga (euro)senti piletihinnast.

Kokkuvõtteks

Kontsert oli hüva, õlu maitses hästi. Tapperi tehnikud olid ka katkised prožektorid välja vahetanud, mis varem hambutu naeratusena silmi torkisid. Lisaks oli tekkinud kaks liikuvat prožektorit, mis küll kahjuks tegelesid esimese bändi ajal ereda valge valguse silma näitamisega. Hiljem saadi ka need kontrolli alla.

Suured tänud hüva peo eest ja järgmise korrani!

P.S: Teadjamad mehed räägivad, et laval olla koguni 8 liikuvat prožektorit. Kontserdi ajal registreerisin mina küll mingil põhjusel ainult kahe liikumise. Küllap tulenes see sellest, et olin lavast suhteliselt kaugel ja ülejäänud kiired vehkisid maast.

95.129.195.7
:, , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Otsid midagi?

Kasuta allolevat vormi sisu otsimiseks:

Ikka ei leia midagi? Võta meiega ühendust!

Viidad

Mõned veebilehed mida me julgeme soovitada...